StoryEditor

Holanďania rozširujú výrobu

23.11.2006, 23:00
Spoločnosť GM Engineering, ktorá je súčasťou holandskej skupiny Hethon Nederland, rozširuje svoje produkčné kapacity na Slovensku. Začiatkom budúceho roka plánuje otvoriť novú výrobnú prevádzku.

Spoločnosť GM Engineering, ktorá je súčasťou holandskej skupiny Hethon Nederland, rozširuje svoje produkčné kapacity na Slovensku. Začiatkom budúceho roka plánuje otvoriť novú výrobnú prevádzku v nitrianskej priemyselnej zóne Krškany. Závod bude vyrábať zariadenia na presné dávkovanie a prepravu sypkých materiálov a granulátov. Ide o technológie, ktoré sa využívajú najmä v potravinárskom, chemickom a vo farmaceutickom priemysle, napríklad na dávkovanie cukru, múky, tabletiek a podobne. Nitrianska prevádzka bude situovaná v časti priemyselného areálu bývalých Nitrianskych strojární, ktoré sa ešte koncom 90. dostali do konkurzu.
GM Engineering nie je na slovenskom trhu žiadnym nováčikom. Holanďania presunuli časť svojich výrobných kapacít na Slovensko už pred siedmimi rokmi, keď otvorili svoj prvý výrobný závod v Modre. Ten sa okrem dávkovačov špecializuje na dodávku podtlakových pneumatických dopravníkov, zariadení na plnenie a vyprázdňovanie vriec, strojov na bezprašnú likvidáciu prázdnych obalov a ďalšie technológie. Prevádzka v Modre už kapacitne nestačí pokrývať dopyt odberateľov. Vedenie firmy sa preto rozhodlo pre rozšírenie výroby v Nitre, kde vytvoria 20 nových pracovných miest. Záujem je predovšetkým o konštruktérov, zváračov, sústružníkov a ďalšie technické profesie.
Skupina Hethon Nederland patrí k najväčším európskym producentom dávkovacích technológií. Okrem Slovenska má holandský investor dcérske spoločnosti aj v Belgicku, vo Francúzsku a v USA. Ich hlavný výrobný program dopĺňa predaj rôznych typov čerpadiel a ventilov od viacerých externých dodávateľov.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
03. máj 2024 13:48