StoryEditor

Berlusconi redukuje majetok

15.04.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR

Rodina talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho predá časť akciového podielu v talianskej vysielacej spoločnosti Mediaset. Berlusconiho holdingová skupina Fininvest vlastní v Mediasete 50,1 percenta akcií, pričom z nich plánuje predať 16,7 percenta v celkovej hodnote dve miliardy eur, čo je v prepočte asi 77,32 miliardy Sk.
Toto rozhodnutie nasleduje po tom, ako Berlusconiho stredo-pravá koalícia zaznamenala slabé výsledky v regionálnych voľbách a po častých diskusiách o konflikte záujmov medzi jeho pozíciami v politike a médiách. Viacerí analytici už skôr očakávali, že Silivio Berlusconi zredukuje svoju účasť v Mediasete.
Predaj akcií Mediasetu, ktorý môže trvať niekoľko dní, realizuje americká banka JP Morgan. Bankár JP Morgan Francesco Cardinali potvrdil investorom, že krok talianskeho premiéra je sčasti politicky motivovaný. Získané peniaze sa môžu použiť na splatenie dlhov Fininvestu alebo na zahraničnú expanziu.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
03. máj 2024 23:31