StoryEditor

Štefan Cifruš: Mal som slzy v očiach

11.05.2006, 00:00

Ako prvý sa o zrušení plánovanej investície dozvedel primátor Rimavskej Soboty Štefan Cifruš. "Bolo to ako blesk z jasného neba. Vystúpili mi slzy do očí. Potom som preglgol a povedal, že to chápem ako rozhodnutie súkromnej firmy."
Nie je to bežné, že investor takto vo finále odstúpi...
- ...najmä po ubezpečeniach do poslednej chvíle, že je všetko v poriadku. Chápal by som to, keby sa vyčerpali iné možnosti. Keby investor povedal máme také a také problémy, chceme rokovať, potrebujeme pridať. Ale tomuto nerozumiem.
Kde sa stala chyba?
- Na našej strane určite nie. My sme investora brali ako zlaté vajce a robili pol druha roka aj nemožné, len aby prišiel. Stálo ma to všetok čas i energiu, mestské i súkromné peniaze. Najprv som chcel abdikovať, ale rozhodol som sa, že hodenú rukavicu ešte raz zodvihnem.
Čo bude ďalej?
- Požiadame o vrátenie pozemkov a odškodnenie. Ak sa dohodneme, podáme si ruky a dovidenia. Ak nie, pôjde to právnou cestou. Táto kapitola sa pre nás skončila. Chceme nového investora.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 11:20