StoryEditor

Montostroj stiahol svoje akcie z burzy

29.09.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

BRATISLAVA -- Ďalšia firma ohlásila svoj odchod z Burzy cenných papierov v Bratislave. Je ňou strojárska firma Montostroj Senec, ktorá sa zaoberá výrobou systémových debnení. Rozhodli tak v júni akcionári na valnom zhromaždení. Keďže za toto rozhodnutie hlasovali všetci akcionári, spoločnosti nevznikla povinnosť vyhlásiť povinnú ponuku na prevzatie. Akcionári zároveň odsúhlasili premenu všetkých akcií spoločnosti zo zaknihovaných akcií na doručiteľa na zaknihované akcie na meno, v menovitej hodnote tisíc korún, v celkovom počte 168 818 akcií.
Spoločnosť Montostroj mala vlani tržby 173,5 milióna korún. Medziročne klesli o osminu. Čistý zisk firmy bol necelého pol milióna korún.
Akciová spoločnosť Montostroj vznikla po transformácii štátneho podniku Montostroj Bratislava, keď do vytvorenej akciovej spoločnosti v roku 1994 vstúpila firma MTS Senec. Firma Montostroj sa zaoberá predovšetkým výrobou systémových debnení, formovacej techniky, žeriavov, oceľových konštrukcií vrátane externých montáží.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
30. apríl 2024 19:13