05.09.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR

Tytex Slovakia z Humenného dosiahol v prvom polroku tržby 202 miliónov korún, čo je o 24 miliónov viac v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roku. Vedenie spoločnosti predpokladá, že koncom roka dosiahne tržby 400 miliónov korún. Zisk pred zdanením dosiahol za prvých šesť mesiacov 60 miliónov, vlani to bolo 55 miliónov korún. (TASR)

Časť výroby dánskej firmy Lego sa presunie zo Švajčiarska do Českej republiky. Výrobca hračiek totiž zatvorí svoje dve továrne vo Švajčiarsku, kde o prácu príde asi 600 ľudí. Ako sa presun dotkne českej továrne v Kladne, však zatiaľ nie je jasné. "Zatiaľ nevieme, koľko strojov sa k nám presunie, ako sa to prejaví na obrate firmy alebo počte zamestnancov," povedal výrobný riaditeľ českej pobočky Lega Karel Kleinmond. (TASR)

Akciová spoločnosť Pressburg Centrum, ktorá vlastní jedno z prvých biznis centier v Bratislave na nábreží Dunaja, sa v prvom polroku vymanila z červených čísel a zaznamenala zisk pred zdanením 2,76 milióna korún. V rovnakom období vlaňajška si zaknihovala ešte stratu 9,91 milióna korún. (TASR)

Energetická skupina
ČEZ zvýšila v prvom polroku čistý zisk medziročne takmer o 40 percent na 10,97 miliardy českých korún. Na vyšší zárobok mal podľa ČEZ vplyv rast tržieb za predaj elektriny. Za celý rok skupina očakáva zisk 16,1 miliardy korún. ČEZ do svojich výsledkov zahrnul aj hospodárenie bulharských distribučných firiem, ktoré kúpil vlani na jeseň. Tie k výnosom prispeli šiestimi miliardami. (TASR)

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
07. máj 2024 13:33