StoryEditor

Ryanair uvažuje o linke z Popradu do Londýna

29.06.2006, 00:00
Autor:
ČTKČTK

Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair uvažuje o otvorení novej linky z Popradu do Londýna. Bez bližších podrobností to povedala riaditeľka popradského letiska Anna Kováčová.
Výhodnejšie by však podľa nej bolo priame letecké spojenie Popradu s Dublinom. V Írsku totiž pracuje mnoho ľudí z východného Slovenska, ale aj z neďalekého poľského pohraničia, ktorí by tak na ceste za prácou nemuseli prestupovať na letisku v Londýne, povedala Kováčová.
Ryanair už zo Slovenska lieta. Prevádzkuje linky z Bratislavy do štyroch miest vrátane Londýna. Do britskej metropoly v súčasnosti z Popradu lietajú dvakrát týždenne SkyEurope Airlines.
Letisko v Poprade prepravilo za prvých päť mesiacov tohto roku takmer 19-tisíc cestujúcich, čo je o tri percentá viac ako vlani za celý rok. Do konca roka by mali podľa Kováčovej v Poprade prepraviť zhruba 32-tisíc cestujúcich. V týchto dňoch sa na letisku v Poprade začala letná sezóna nepravidelnej leteckej dopravy. V júni odleteli do Bulharska dve lietadlá a v júli a auguste čakajú spolu asi dvadsať charterových letov.
Počas júna takmer každý deň pristáva pod Tatrami aj špeciál s motoristickými novinármi z celej Európy, ktorých na Slovensko vozí automobilka Chevrolet na testovacie jazdy nového modelu terénneho auta.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 21:15