StoryEditor

Neografia dnes zavŕši megainvestíciu

04.08.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

Martinská tlačiareň Neografia dnes uvedie do prevádzky nový ofsetový rotačný stroj Lithoman III. Riaditeľ spoločnosti pre stratégiu Vladimír Šrobár tvrdí, že táto investícia je najväčšou v doterajšej histórii tlačiarne. Rotačný stroj stál 350 miliónov korún, vyrobila ho nemecká firma MAN.
Rotačný stroj je určený hlavne na tlač časopisov, katalógov a reklamných tlačovín s kapacitou potlače 14-tisíc ton papiera za rok. "Presunom zákaziek z týchto sortimentov na nový stroj sa uvoľnia výrobné kapacity ostatných tlačových strojov aj na tlač kníh," konštatoval Šrobár. Maximálna rýchlosť stroja je 60-tisíc výtlačkov za hodinu, čím podľa neho potlačí za tento čas takmer dva milióny strán formátu A4.
Nová investícia dala podľa Šrobára prácu aj slovenským firmám, pre postavenie stroja bolo totiž potrebné vybudovať novú halu s potrebným príslušenstvom. Investíciu spolufinancovala Istrobanka. Stroj, ktorý dnes uvedie do prevádzky prezident republiky Ivan Gašparovič, podľa Šrobára nezaťažuje životné prostredie a spĺňa najprísnejšie environmentálne normy.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
22. máj 2024 16:56