StoryEditor

Baumax chce nové trhy

24.10.2006, 00:00

Rakúska firma Baumax, ktorá v šiestich krajinách strednej Európy prevádzkuje 122 hobbymarketov a zamestnáva takmer 7 000 ľudí, otvorí do konca tohto roka prvé predajne v Rumunsku. Odštartuje tým plánovaný nástup na nové európske trhy.
Ďalšou krajinou, v ktorej plánuje Baumax vybudovať svoje predajne, bude Bulharsko. Predseda predstavenstva firmy Martin Essl povedal, že so vstupom na tento trh sa počíta v roku 2008. Analytici mapujú aj ukrajinský trh.
Vedenie spoločnosti trvá na rozhodnutí nevstupovať na poľský trh. Už v marci Essl v rozhovore pre HN povedal, že Poľsko je od domovskej krajiny i logistických uzlov firmy príliš vzdialené. Netajil sa ani tým, že Baumax chce vstupovať do krajín, kde má šancu byť číslom jeden na trhu. Poľský trh je už nasýtený. V dlhodobejšom horizonte však firma počíta aj s obsadením niekdajšej Juhoslávie. Tri hobbymarkety už fungujú v Slovinsku, rovnaký počet prevádzok má v Chorvátsku. Viac než polovicu z tohtoročného obratu, ktorý by mal presiahnuť 1,2 miliardy eur, však firma dosiahne v 68 rakúskych obchodoch. Zvyšná časť pripadne na 23 českých, 11 slovenských a 14 maďarských hobbymarketov.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 22:33