StoryEditor

CTP Invest plánuje postaviť centrum za päť miliárd

26.12.2006, 23:00
Autor:
TASRTASR

Holandský developer CTP Invest plánuje v budúcom roku na Slovensku preinvestovať zhruba 150 miliónov eur, čo znamená viac ako päť miliárd korún.
"Máme záujem v Dolnom Hričove vybudovať centrum, kde budú kancelárske, logistické a obchodné priestory, ktoré budeme prenajímať. Je to strategické miesto v blízkosti automobilky Kia Motors Slovakia a má aj dobré cestné spojenie na európsky závod Hyundai, ktorý Kórejčania začínajú stavať v Nošoviciach pri Ostrave. V Dolnom Hričove je letisko, ktoré má letecké spojenie s Prahou. Je blízko Žiliny, kde je dopravná univerzita a dosť ľudí s potrebným vysokoškolským vzdelaním," povedal výkonný riaditeľ spoločnosti Remon Leonard Vos.
Spoločnosť CTP Invest má v pláne postaviť na Slovensku aj ďalšie priemyselné zóny, v ktorých by mohli pôsobiť menšie výrobné firmy pôsobiace v automobilovom a elektrotechnickom priemysle alebo v logistike. "Máme vytypovaných niekoľko lokalít na strednom, východnom i západnom Slovensku, zatiaľ nám najviac vyhovuje Nitra. Naši klienti uprednostňujú priemyselné zóny, v blízkosti ktorých sú napríklad vývojové centrá alebo servisné strediská," dodal Vos.
Holandský developer CTP Invest pôsobí v Česku od polovice deväťdesiatych rokov a svojim klientom ponúka kompletnú výstavbu a financovanie priemyselných i skladových areálov. Do projektov, ktoré spĺňajú individuálne požiadavky zákazníkov, vložil okolo 850 miliónov eur. CTP Invest má v Českej republike dvadsať priemyselných zón s kancelárskymi, skladovými, výrobnými a obchodnými priestormi. Medzi inými je to napríklad logistické centrum v Divišově, priemyselná zóna Central Trade Park D1 v Humpolci i Central Trade Park Brno-Modřice alebo administratívne centrá v Brne a Ostrave.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 14:33