StoryEditor

Slovenské súčiastky pre Fiat

28.01.2007, 23:00
Talianska spoločnosť Zanini Industries otvorila nový závod v priemyselnej zóne mesta Topoľčany. Prevádzka s rozlohou 2 500 štvorcových metrov sa špecializuje na výrobu plastových komponentov pre autopriemysel. Najväčšiu časť produkcie tvoria kryty na kolesá, dielce do dverí batožinového priestoru, dvierka na uzatváranie palivových nádrží a plastové firemné logá.

TOPOĽČANY -- Talianska spoločnosť Zanini Industries otvorila nový závod v priemyselnej zóne mesta Topoľčany. Prevádzka s rozlohou 2 500 štvorcových metrov sa špecializuje na výrobu plastových komponentov pre autopriemysel.
Najväčšiu časť produkcie tvoria kryty na kolesá, dielce do dverí batožinového priestoru, dvierka na uzatváranie palivových nádrží a plastové firemné logá.
Taliani rozdelili svoj projekt do viacerých fáz. V úvodnej investovali približne 2 milióny eur do rekonštrukcie starších výrobných objektov a nákupu technologických zariadení. V priebehu nasledujúcich dvoch rokoch uskutočnia postupné rozširovanie výrobných kapacít, ktoré vytvorí celkovo 250 nových pracovných miest.
Podľa spolumajiteľa firmy Simone Zaniniho ide o sofistikovanú výrobu, pri ktorej využívajú najmodernejšie počítačom riadené technológie na spracovanie a lakovanie plastov. Väčšina ich produkcie bude smerovať do poľského výrobného závodu automobilky Fiat, ale aj do trnavskej fabriky PSA Peugeot Citroën.
Zanini Industries dodáva dielce aj pre koncerny Volkswagen, General Motors a viacerých menších producentov osobných vozidiel. Pre Topoľčany sa Taliani rozhodli najmä pre geografickú blízkosť ich odberateľov, z ktorých väčšina už má svoje dcérske spoločnosti v strednej a vo východnej Európe.
Zanini Industries sídli v Miláne a je rodinným podnikom s viac ako 85-ročnou tradíciou. Špecializuje sa na produkciu širokého spektra plastových výrobkov, najmä pre automobilový priemysel. Vo výrobných prevádzkach v Taliansku, Brazílii a na Slovensku zamestnáva spolu viac ako 500 pracovníkov.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
07. máj 2024 07:37