StoryEditor

Unipap expanduje na Slovensko

23.06.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

Český výrobca priemyselných obalov a spracovateľ papiera, spoločnosť Unipap, založil v Bratislave dcérsku firmu. Ide o spoločnosť Unipap SK, v ktorej má materská firma majoritný podiel. Slovenská dcéra by mala postupne zamestnať sto ľudí.
Česká firma tak reaguje na stále sa zvyšujúci dopyt po priemyselných obaloch na Slovensku, kde sa usídlilo niekoľko automobiliek a mnoho ďalších zahraničných investorov.
"V júni toho roka začína spoločnosť Unipap SK plnohodnotnú prevádzku. Tento rok na Slovensku ukončíme s dvadsiatimi zamestnancami, ale už pre budúci rok počítame, že sa ich počet priblíži k stovke," uviedol obchodný riaditeľ českej firmy Pavel Rozman. Slovensko podľa neho predstavuje zaujímavý trh a zároveň by malo slúžiť aj ako východiskový bod pre aktivity firmy na maďarskom trhu a v ďalších krajinách strednej a východnej Európy.
Unipap ukončil minulý rok s tržbami viac ako pol miliardy českých korún a vo svojom materskom závode v Býšti v Královohradeckom kraji uviedol do prevádzky niekoľko nových technologických celkov na výrobu tak veľkých sérií, ako aj atypických obalov. Ešte do konca tohto roka sa začne v Býšti stavba moderného vývojového centra za 60 miliónov českých korún, kde majú pracovať špecialisti pre navrhovanie obalového dizajnu. Podnik vlani spracoval približne 17-tisíc ton papiera a v súčasnosti zamestnáva asi 150 ľudí.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
04. máj 2024 17:43