StoryEditor

Taliansky Technojim spúšťa linky v Malom Krtíši

30.03.2006, 00:00
Taliansky Technojim spúšťa po včerajšej kolaudácii novej haly v Malom Krtíši výrobu športových zariadení pre fitnescentrá. Firma je prvým zahraničným investorom, ktorý sa usídlil vo vyše 20-hektárovom priemyselnom parku. Od obce odkúpila vyše štyri hektáre a chce postaviť ešte jednu výrobnej haly.

Taliansky Technojim spúšťa po včerajšej kolaudácii novej haly v Malom Krtíši výrobu športových zariadení pre fitnescentrá. Firma je prvým zahraničným investorom, ktorý sa usídlil vo vyše 20-hektárovom priemyselnom parku. Od obce odkúpila vyše štyroch hektárov a chce postaviť ešte jednu výrobnú halu.
Technojim v Malom Krtíši zamestnáva zatiaľ necelú stovku ľudí, neskôr plánuje vytvoriť ďalších sto pracovných miest. Zamestnanci sa zaškoľovali v materskej firme v Taliansku a okrem pracovných zručností každý z nich už hovorovo ovláda aj taliančinu. Starosta Viliam Bayer si od Technojimu sľubuje zníženie 25-percentnej nezamestnanosti v regióne.
Priemyselnému parku, ktorý má vybudované nevyhnutné plynové, elektrické a kanalizačné siete, chýba ešte kvalitná cesta. Spolu s mostom ju za vyše 20 miliónov korún chce obec dobudovať čo najskôr. Peniaze chce samospráva získať z kapitoly štátneho rozpočtu, určenej na podporu zamestnanosti a vytváranie podmienok pre investorov.
"V našom regióne nemôžeme čakať príchod veľkých, strategických investorov. Bráni tomu nielen lokalita, ale najmä nevyhovujúca cestná infraštruktúra," dodal starosta. Dosiaľ si priemyselný park v Malom Krtíši prezrelo pätnásť potenciálnych investorov, s niektorými z nich obec rokuje. Istý je zatiaľ len jeden ďalší investor. Tiež sídli v Taliansku, prichádza do priestorov bývalej Krtíšskej mliekarne a bude sa venovať strojárskej výrobe.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 01:16