StoryEditor

ČSA sprísňujú bezpečnosť

02.11.2006, 23:00
Autor:
TASRTASR

České aerolínie na základe rozhodnutia Európskej komisie od pondelka 6. novembra zavedú prísnejšie bezpečnostné opatrenia na všetkých linkách v rámci EÚ a do USA.
Napríklad v príručnej batožine bude novým spôsobom obmedzená preprava tekutín -- cestujúci si budú môcť zobrať len malé množstvo tekutín. Jednotlivé balenia nesmú prekročiť 100 ml a všetky fľaše budú musieť byť vložené do priehľadného zatvárateľného obalu s najviac litrovým objemom. Takto sa bude môcť prepravovať voda a iné nápoje, parfumy, sprchovacie šampóny, krémy, spreje, pasty a iné. Výnimkou budú liečebné a diétne prípravky, vrátane detskej výživy, ktoré si môžu cestujúci vziať so sebou aj vo väčšom množstve.
Nápoje kúpené v letiskových obchodoch budú musieť byť pred bezpečnostnou kontrolou zabalené a prelepené páskou.
Cestujúci budú povinní dať pracovníkom bezpečnostnej kontroly na samostatnú röntgenovú kontrolu kabát alebo sako. Aj notebooky a iné elektronické zariadenia musia byť preverené röntgenom.
"Cestujúci budú informovaní o nových pravidlách platných na európskych linkách ČSA prostredníctvom predajných kancelárií, webových stránok, kontaktného centra alebo pred samotným letom," uviedol riaditeľ Bezpečnosti ČSA Petr Somol.
Doterajšie predpisy týkajúce sa zbraní, streliva, výbušnín, horľavín, toxických materiálov a podobných látok zostávajú v platnosti. Týka sa to aj obmedzenia veľkosti batožín a predmetov pre osobné použitie.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. máj 2024 22:24