StoryEditor

Worthington Group postaví v Modre športovisko

31.03.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

Spoločnosť Worthington Group SK si plánuje za účelom výstavby golfového ihriska prenajať v Modre pozemky s celkovou rozlohou takmer 1,3 milióna štvorcových metrov. "Ide o dva susediace pozemky v lokalite známej ako Hliny, ktoré by chcelo mesto dlhodobo prenajať na 99 rokov za cenu dve koruny na štvorcový meter za rok," tvrdí člen mestského zastupiteľstva Radovan Čičko. Dodal, že investor sa ešte v januári tohto roka zaviazal do konca roku 2007 zaplatiť 50-miliónové nájomné.
Utorkové zasadnutie mestského zastupiteľstva však rozhodlo o tom, že Modra tieto pozemky zatiaľ neprenajme. "Stane sa tak až po spracovaní autorizácie územného plánu vo forme jeho zmeny, s doriešením územno-technických dôsledkov novej investície," vysvetlil Čičko. Ako pokračoval, vo svojom investičnom zámere sa spoločnosť Worthington Group SK zaviazala zabezpečiť výstavbu verejného športoviska a krytej ľadovej plochy.
Spoločnosť Worthington Group SK vznikla tento rok v januári. Jej spoločníkmi sú americké podniky Worthington Europe a United Energy Group, ako aj fyzická osoba Ľuboš Matisko.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
02. máj 2024 12:06