StoryEditor

Asko k nám príde predávať nábytok

27.10.2006, 00:00

Konkurenčný boj medzi predajcami nábytku sa čoskoro vyostrí. Na trh vstúpi reťazec Asko, ktorý je súčasťou nemeckej obchodnej skupiny Möbel Oase. Tá v Nemecku vlastní šesť obchodov s nábytkom.
Asko odštartuje expanziu na Slovensku začiatkom novembra otvorením prvej predajne v Nitre. O niekoľko týždňov neskôr k nej pribudne druhá v Trenčíne. Veľkoplošné obchody v obidvoch mestách sa budú nachádzať neďaleko hypermarketov Tesco.
Marketingový riaditeľ firmy Asko Marek Tajbl potvrdil, že budúci rok rozšíria svoju sieť predajní aj o obchodné prevádzky v Bratislave a Košiciach. Koncom roku 2008, kedy spoločnosť plánuje expanziu na slovenskom trhu ukončiť, by tu chcela prevádzkovať osem predajní nábytku.
Analytik agentúry Terno Ľubomír Drahovský tvrdí, že pri svojom nástupe Asko obsadí v prvej etape ekonomicky silnejšie regióny. Plán expanzie považuje za pomerne razantný. Myslí si, že sa príchodom nového hráča skvalitní konkurenčné prostredie v oblasti predaja nábytku.
Odlišnosť spoločnosti Asko vidí v spolupráci s inými dodávateľmi nábytku, než má konkurencia. "Jeho sila je najmä v komplexnej ponuke nábytku a zariadenia do obývačiek," dodáva Drahovský.
V Česku sa Asko vypracovalo podľa agentúry Incoma Research na druhého najväčšieho predajcu nábytku, ktorý vlani dosiahol obrat 1,9 miliardy českých korún. V obchodných centrách v siedmich českých mestách prevádzkuje osem veľkoplošných obchodov s predajnou plochou približne 5 000 štvorcových metrov.
Na prelome tohto a budúceho roku plánuje predajca nábytku odštartovať aj expanziu na maďarskom trhu. Prvý obchod otvorí v Budapešti.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
28. apríl 2024 17:52