StoryEditor

Taliani preinvestujú 175 miliónov

29.05.2007, 00:00

Talianska spoločnosť Industrie Polieco Italy pripravuje na Slovensku výstavbu nového výrobného závodu na spracovanie polyetylénu a polypropylénu. Prevádzka bude pôsobiť v bývalom areáli spoločnosti Nafta Stroj Gbely, na pozemku s rozlohou 6 hektárov.
Taliani sa zamerajú na produkciu plastových rúr používaných v stavebníctve a pri budovaní inžinierskych sietí, ale aj na výrobu káblových chráničiek a špeciálnych tvaroviek. Projekt si vyžiada celkové investície 175 miliónov korún. Prvá etapa výstavby sa má začať už na jeseň tohto roku a vytvorí pracovné miesta pre 52 ľudí. S druhou fázou Taliani uvažujú v rokoch 2010 -- 2011, keď má nasledovať ďalšie rozširovanie výrobných kapacít.
Materská spoločnosť Industrie Polieco Italy sa okrem stavebníctva špecializuje aj na dodávky pre elektrotechnický a telekomunikačný priemysel. Výrobné závody prevádzkuje v Taliansku, vo Francúzsku, v Španielsku a Grécku. Z pripravovanej prevádzky v Gbeloch bude zásobovať predovšetkým odberateľov v regióne strednej a východnej Európy.
Priemyselný park v Gbeloch je jedným z mála areálov tohto druhu, ktoré nevznikajú na zelenej lúke, ale v pôvodných podnikových areáloch. Vytvorenie hnedej zóny iniciovala firma Nafra Stroj Gbely, ktorá začiatkom tohto roka prešla reštrukturalizáciou a momentálne pôsobí pod názvom NSG Technology.
Pre svoje potreby si ponechala iba menšiu časť areálu a jeho zvyšok vyčlenila pre potreby vznikajúceho priemyselného parku. Výhodou lokality je existujúce napojenie na všetky inžinierske siete, dopravná dostupnosť a výhodná poloha v blízkosti hraníc s Českom, Rakúskom a Maďarskom.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. máj 2024 05:14