StoryEditor

Do bývalých kasární chcú investorov

30.04.2007, 00:00
Autor:
TASRTASR

Investorov, ktorí už podnikajú v Rimavskej Sobote, alebo len chcú umiestniť svoje prevádzky na Gemeri, najnovšie láka tamojšia samospráva do priestorov bývalých Kasární kpt. Nálepku.
Prednosta mestského úradu Ladislav Kovács potvrdil, že v areáli by okrem kórejského výrobcu autokomponentov Sewon ESC, ktorý už pracuje na úprave jednej z kasárenských hál, mala podnikať aj spoločnosť IT Res, ktorá je dcérou nemeckej firmy Bauer Industrieservice. Spoločnosť už síce má prenajaté priestory bývalého VD Rimavan, kde zamestnáva asi 20 ľudí, chcela by však vybudovať nový závod.
Podľa Kovácsa táto technologická firma, zaoberajúca sa výrobou komponentov do počítačových zostáv či plazmových obrazoviek, chce v meste vykonávať päť činností a od samosprávy chce kúpiť približne dvojhektárový pozemok. V novom závode chcú perspektívne zamestnať 170 až 200 ľudí, najmä odborníkov v oblasti IT.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
01. máj 2024 04:12