StoryEditor

Rusi uvažujú, že u nás vybudujú sieť hotelov

05.03.2006, 23:00

Spoločnosť Forton International s ruským a slovenským kapitálom plánuje prestavať tri hotely vo Vysokých a v Nízkych Tatrách a jeden kúpeľný hotel na východe Slovenska. Potvrdil to konateľ spoločnosti Jozef Ivanič s tým, že firma nechce stavať nové hotely, ale prebudovať a skvalitní už existujúce.
Prvý trojhviezdičkový hotel Forton otvorila spoločnosť minulý mesiac v Starej Lesnej. Do jeho kúpy a modernizácie investovala 60 miliónov korún. Má dvadsaťdva dvojposteľových izieb a deväť apartmánov, z toho jeden bezbariérový. V druhej etape modernizácie sa rozšíri o vodný svet, kongresové priestory a ďalšie izby. Hotel Forton za prvé dva týždne prevádzky dosiahol 30-percentnú obsadenosť predovšetkým klientmi zo zahraničia.
Spoločnosť Forton International založili štyria občania Ruskej federácie, podnikajúci v ropnom priemysle a slovenská firma Beormeol Consulting Slovakia. Podľa Ivaniča investori prehodnotia po dvoch kompletných zimných a letných sezónach svoju investíciu a na základe jej úspešnosti sa rozhodnú, či budú pokračovať v rozširovaní siete a doplnkových službách.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. október 2024 07:26