StoryEditor

Metro sa zbavilo pätiny zákazníkov

23.01.2007, 23:00
Veľkoobchodná spoločnosť Metro Cash & Carry Slovakia začiatkom roku vyradila z databázy 75-tisíc zákazníkov. O členstvo prišli držitelia registračných kariet, ktorí v druhej polovici roka 2006 nakúpili tovar za menej ako 2 000 korún bez DPH.

Veľkoobchodná spoločnosť Metro Cash & Carry Slovakia začiatkom tohto roku vyradila zo svojej databázy 75-tisíc zákazníkov. O členstvo v klube prišli neaktívni držitelia registračných kariet, ktorí v druhej polovici minulého roku nakúpili tovar za menej ako 2 000 korún bez DPH.
O zákaznícku kartu Metra prišli nielen živnostníci či malé firmy, ktoré za pol roka stanovený limit nákupu nepresiahli, ale aj podnikatelia, ktorí prerušili či ukončili svoju činnosť a Metro o tom neinformovali. Časť zrušených registrácií pripadá aj na podnikateľov, ktorí vlastnili zákaznícke karty na niekoľko firiem, ale pri nákupoch využívali len jednu z nich.
Počet registrácií po 1. januári klesol na slovenskom trhu výraznejšie ako Metro vlani v prvej polovici roka predpokladalo. Generálny riaditeľ spoločnosti Michal Dlouhý očakával, že zavedením limitu nevyhnutného na udržanie registrácie sa môže databáza zákazníkov znížiť asi o 10 percent. Keďže vlani evidovalo 340-tisíc zákazníkov, tak v skutočnosti prišlo až o pätinu registrácií.
Ešte výraznejšie zredukoval počet zákazníckych kariet v Česku sesterský veľkoobchodný reťazec Makro Cash & Carry. Z viac ako milióna registrovaných zákazníkov vyradil zo svojej databázy približne 300-tisíc niekdajších klientov.
Metro Cash & Carry Slovakia i Makro Cash & Carry sprísnili podmienky nakupovania od 1. júla 2006. Zavedenie minimálneho limitu nevyhnutného na udržanie metrokarty v platnosti predstavitelia firmy odôvodnili tým, že majú záujem o reálne nakupujúcich zákazníkov. Dlouhý zdôraznil, že Metro chce prehĺbiť svoju veľkoobchodnú funkciu a orientovať sa na profesionálnu klientelu z oblasti obchodu a gastronómie. Tá totiž vo veľkoplošných prevádzkach firmy míňa najviac peňazí.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 04:21