StoryEditor

Prvý závod v Géni začal vyrábať

22.06.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR
Levická spoločnosť Nefab Packaging Slovakia rozbehla tento mesiac testovaciu výrobu s stala sa tak prvým výrobným závodom v priemyselnom parku Levice-Géňa.

Levická spoločnosť Nefab Packaging Slovakia rozbehla tento mesiac testovaciu výrobu a stala sa tak prvým výrobným závodom v priemyselnom parku Levice-Géňa.
Podľa generálneho riaditeľa firmy Pera Olofa Rieseho by testovacia výroba mala pokračovať do konca jesene. Do konca budúceho roka firma plánuje dosiahnuť výrobu 600 miliónov korún. V súčasnosti zamestnáva Nefab 60 zamestnancov, v priebehu nasledujúcich troch mesiacov by sa mal ich počet zvýšiť o ďalších 30.
Investície na výstavbu výrobného závodu a nákup technológií dosiahli doteraz 300 miliónov korún. Ďalšie investície očakáva Riese v priebehu septembra a októbra. "Plány, na ktorých sme sa dohodli s mestom vlani v lete, dodržiavame na sto percent," dodal. Napriek tomu vznikli počas výstavby problémy, ktoré mohli ovplyvniť dodržiavanie termínov. "Nie všetky záväzky sa Leviciam podarilo splniť podľa dohody. Oneskorila sa výstavba inžinierskych sietí a mnohé veci sme museli riešiť vlastnými opatreniami, aby sme mohli začať s testovacou výrobou podľa plánovaného harmonogramu," povedal riaditeľ Nefabu. Spoločnosť napríklad musela zaplatiť štátu penále za to, že začala výstavbu bez stavebného povolenia, ktorého vybavenie bolo zdĺhavé. "Sme prvým závodom v levickom priemyselnom parku. Mesto nemalo dostatok skúseností s takýmto veľkým projektom. Verím, že ďalšie firmy už budú mať oveľa ľahšiu cestu," zhodnotil výstavbu Riese.
Nosný výrobný program spoločnosti Nefab tvorí výroba baliacich systémov pre telekomunikačný a automobilový priemysel. Majiteľom firmy je švédska spoločnosť Nefab Aktiebolag. Výrobné prevádzky má firma v Estónsku, vo Francúzsku a v Španielsku. Závod v Leviciach by mal zásobovať zákazníkov v strednej Európe.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 17:21