StoryEditor

J&T preniklo do SES Tlmače

09.10.2006, 00:00

Finančná skupina J&T v piatok popoludní preobsadila najvyššie posty v energetických strojárňach SES Tlmače. Urobila tak na mimoriadnom valnom zhromaždení zhruba mesiac po tom, ako jej dcérska firma Segfield Investments so sídlom na Cypre kúpila 30,7 percenta akcií strojární. S firmou Kesek sa však podiel Segfieldu zvýšil na 73 percent hlasovacích práv v SES Tlmače.
Na valnom zhromaždení akcionári SES Tlmače odvolávali a vymenúvali nových členov predstavenstva a dozornej rady. "K zmenám došlo," potvrdil po skončení stretnutia akcionárov hovorca J&T Maroš Sýkora. "Mená nových členov štatutárnych orgánov zverejníme v pondelok, keď zmeny oznámime zamestnancom," dodal.
Drobní akcionári SES Tlmače môžu teraz predať svoje akcie firmám Segfield Investments a Kesek. Tieto spoločnosti konajú v zhode a od piatka ponúkajú za jednu akciu 424 korún. Ich ponuka na prevzatie vyprší začiatkom novembra. S akciami SES Tlmače sa na parkete bratislavskej burzy obchoduje sporadicky, ich posledný kurz bol 441 korún.
"V spoločnosti chceme pôsobiť dlhodobo a našou prvou úlohou je prispieť k tomu, aby využila príležitosti, ktoré sa pre ňu aktuálne ponúkajú v súvislosti s rozsiahlou obnovou výrobných kapacít v energetike," komentoval ešte v auguste akvizíciu partner J&T Daniel Křetínský.
SES Tlmače sú najvýznamnejším výrobcom energetických kotlov na území bývalého Česko-Slovenska. Vyrábajú, opravujú a rekonštruujú energetické zariadenia najmä pre elektrárne. Firma sa presadila tiež v oblasti dodávok fluidných kotlov. Okrem toho zabezpečuje dodávky zariadení pre chemický, petrochemický a plynárenský priemysel. Strojárne zamestnávajú približne 1 700 pracovníkov.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
07. máj 2024 15:03