StoryEditor

CAM-Sweden presunula výrobu do SR

09.01.2006, 23:00
Švédska spoločnosť CAM-Sweden presunula svoju prevádzku zameranú na dodávky environmentálnych technologických riešení na Slovensko. Nová firma WTC-Macro je registrovaná v Nitre a špecializuje sa najmä na výstavbu vodárenskej technickej infraštruktúry pre priemysel a komunálnu sféru.

Švédska spoločnosť CAM-Sweden presunula svoju prevádzku zameranú na dodávky environmentálnych technologických riešení na Slovensko. Nová firma WTC-Macro je registrovaná v Nitre a špecializuje sa najmä na výstavbu vodárenskej technickej infraštruktúry pre priemysel a komunálnu sféru. Ide najmä o úpravne vody, čistiarne odpadových vôd, odsoľovacie závody uplatňujúce systémy reverznej osmózy a ďalšie technológie v oblasti životného prostredia.
Podľa konateľa spoločnosti Hamida Alsultaniho obchodné kontakty so Slovenskom nadviazali pred piatimi rokmi prostredníctvom sesterských spoločností Macro Cam-Sweden a Macro Cam-UK. V uplynulých rokoch importovali najmä na švédsky a britský trh výrobky od slovenských dodávateľov za viac ako 200 miliónov korún.
WTC-Macro ako špecializovaná inžinierska spoločnosť úzko kooperuje s britským koncernom Purac, ktorý patrí k najväčším výrobcom moderných vodárenských technológií v Európe. Konzorcium firiem, ktorého je WTC-Macro súčasťou, dodalo závody na úpravu vody napríklad pre Slovenské elektrárne, U.S. Steel Košice, Duslo Šaľa, Matador Púchov, Neusiedler SCP a ďalšie podniky na Slovensku.
V oblasti úpravy a spracovania pitnej a odpadovej vody má spoločnosť bohaté referencie aj z Malajzie, zo Singapuru, z Iraku, Turecka a viacerých európskych krajín. Firma disponuje vlastnými výskumnými a vývojovými kapacitami v oblasti environmentálnych technológií a úzko spolupracuje s viacerými britskými a švédskymi univerzitami a výskumnými centrami.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
13. máj 2024 02:32