StoryEditor

Bodycote postaví taviareň

07.05.2007, 00:00

PREŠOV -- Britská spoločnosť Bodycote plánuje v Prešove postaviť spracovateľský závod. Malo by ísť o taviareň na tepelné a chemicko-tepelné spracovávanie kovov. Investícia za takmer 70 miliónov korún vytvorí okolo tridsať pracovných miest. "S vedením mesta sme sa predbežne dohodli. Teraz to závisí od nájdenia vhodnej lokality. Ešte nevieme, či postavíme novú prevádzku na zelenej lúke, zrekonštruujeme niečo staršie alebo pôjdeme do prenájmu," vysvetľuje Vladislav Galko, manažér spoločnosti Bodycote. Ak sa problém vyrieši a firma podpíše so samosprávou zmluvu, príprava investície sa začne koncom leta a na jar by už mala bežať riadna prevádzka.
Spoločnosť prevádzkujúca zákazkové taviarne sa pre východ rozhodla kvôli vývoju na trhu. V Českej republike, kde pôsobí od roku 1993, má šesť prevádzok a jedno testovacie laboratórium. Na Slovensku dosiaľ absentovala. "Marketingový prieskum ukázal, že Prešov je pre nás vhodná lokalita. Súvisí to s nárastom potrieb našich zákazníkov, ku ktorým chceme byť bližšie," uviedol Galko.
Spoločnosť Bodycote sa zaoberá outsorcingom tepelného spracovania kovov. Má dvestopäťdesiat prevádzok vo viac ako dvadsiatich štátoch, vybavených najmodernejšou technológiou. Jej zákazníkmi sú najmä strojárske podniky, výrobcovia polotovarov, súčiastok i montážne firmy. Venuje sa aj materiálovému testovaniu, lisovaniu pri vysokých tlakoch, teplotách a povrchovým úpravám kovov. Ponúka plazmovú nitridáciu , sýtenie povrchu ocele dusíkom, tepelné spracovanie vo vákuu a ochrannej atmosfére.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 03:30