StoryEditor

Matador-Omskšina investuje do modernizácie

11.12.2006, 23:00
Autor:
TASRTASR

V spoločnom slovensko-ruskom podniku Matador-Omskšina majú v prevádzke dve nové linky na výrobu pneumatík za deväťdesiat miliónov rubľov. Sú prvé zo siedmich liniek, ktoré tam budú pri nových hydraulických lisoch. Matador-Omskšina investuje do modernizácie zariadení do konca tohto roka tristo miliónov rubľov. Informoval o tom hovorca púchovského Matadora Dušan Koblišek.
Dnes slovensko-ruský podnik Matador-Omskšina ročne vyrába tri milióny pneumatík "Do roku 2010 chceme zvýšiť ročnú produkciu osobných pneumatík na štyri milióny kusov. Nové linky sú súčasťou najnovšej technológie, ktorú má Matador k dispozícii. V spoločnom podniku sa snažíme uplatňovať i naše know-how v podmienkach Ruska," spresnil predseda predstavenstva púchovského Matadora Miroslav Rosina. Podľa generálneho riaditeľa Matadora-Omskšina Antona Prekopa ruská legislatíva praje podnikateľskému prostrediu a Slováci si s tamojšími partnermi rozumejú. "Mnohé európske krajiny to však nedokážu, čím sa zvyšuje šanca slovenských gumárov stabilizovať sa na ruskom trhu," dodal Prekop.
Slovensko-ruský podnik Matador-Omskšina založili pred jedenástimi rokmi a dnes vyrába 120 typových veľkostí pneumatík pre osobné, nákladné i terénne autá. "Vstup na ruský trh v deväťdesiatych rokoch bol správny, i keď dosť riskantný. Je to dynamický trh pneumatík, ktorý rastie rýchlejšie ako v Európskej únii," dodal Miroslav Rosina. Matador-Omskšina je stabilným dodávateľom pre najväčšieho výrobcu osobných automobilov v Rusku Avtovaz Togliatti. Za jedenásť mesiacov tohto roka mu dodal takmer dvestotisíc pneumatík. Matador-Omskšina má certifikát kvality ISO 9002.
Spoločnosť Matador v Púchove je nezávislá podnikateľská skupina, ktorá podniká na medzinárodných trhoch v dvoch oblastiach, a to rubber a automotive. Do prvej skupiny patrí výroba pneumatík, dopravných pásov, strojov a zariadení pre gumárenský priemysel. V automotive sú to dodávky dielcov pre automobilový priemysel. Do tejto skupiny patria závody Matador Automotive v Dubnici nad Váhom, Bratislave a vo Vrábľoch.

O firme
Slovensko-ruský podnik Matador-Omskšina založili pred jedenástimi rokmi a dnes vyrába 120 typových veľkostí pneumatík pre osobné, nákladné i terénne autá. Firma má certifikát kvality ISO 9002. Vlani mala obrat 1,73 miliardy korún.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
28. apríl 2024 12:15