StoryEditor

Neografia kúpi rotačku za 370 miliónov

04.05.2006, 00:00
Martinská Neografia sa pripravuje na svoju najväčšiu investíciu za vyše 60 ročnej histórie. V lete ide kúpiť vysokovýkonný rotačný tlačový stroj Lithoman III na tlačenie časopisov a reklamných materiálov. K rotačke kúpi aj stroje na dokončovacie práce a na expedíciu. Technológia, ktorú dá do prevádzky v júli, bude v novej hale v martinskej časti Priekopa. Celková investícia bude vyše 10 miliónov eur.

Martinská Neografia sa pripravuje na najväčšiu investíciu vo svojej histórii. V lete kúpi vysokovýkonný rotačný tlačový stroj Lithoman III na tlačenie časopisov a reklamných materiálov. K rotačke prikúpi aj stroje na dokončovacie práce a na expedíciu. Technológia, ktorú dá do prevádzky v júli, bude v novej hale v martinskej časti Priekopa. Investícia vyjde Neografiu na viac ako 10 miliónov eur, čo je v prepočte asi 370 miliónov korún. Tlačiareň mala v prvom štvrťroku polmiliardové tržby a zamestnáva 910 ľudí. Martinská Neografia za uplynulých pätnásť rokov preinvestovala viac ako dve miliardy korún.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 12:28