StoryEditor

Kosit preinvestuje 830 miliónov

17.04.2007, 00:00

Spoločnosť Kosit, ktorá sa zaoberá spracovaním komunálneho odpadu a prevádzkou košickej spaľovne, investovala do linky na zhodnocovanie a triedenie odpadu vyše 55 miliónov korún.
Investícia sčasti financovaná eurofondmi a príspevkom z Recyklačného fondu zvýši trojnásobne kapacitu vyseparovaného odpadu na takmer desaťtisíc ton ročne. Hlavným cieľom je ľahšie spracovanie využiteľných zložiek z komunálneho odpadu. Moderný technologický proces umožní zrýchlenie a skvalitnenie ich triedenia, úpravy a výhodnejšieho zhodnotenie ako druhotnej suroviny. Navyše, nevyužité odpady, ktoré sa spália, budú mať lepšie technologické a environmentálne parametre.
Nové stredisko separácie, ktoré začalo pracovať v piatok minulý týždeň, vytvorilo desať pracovných miest. "Chceme patriť medzi lídrov v spracovaní komunálneho odpadu na Slovensku," uviedol Alberto Gerotto, podpredseda predstavenstva spoločnosti Kosit. Firma preto plánuje počas troch rokov preinvestovať do spaľovne, intenzifikácie triedenia a zefektívnenia zhodnocovania vyseparovaných surovín viac ako 830 miliónov korún. Spoločnosť Kosit, ktorú ovládajú talianski podnikatelia, spracuje ročne takmer 80-tisíc ton komunálneho odpadu.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
17. jún 2024 00:04