StoryEditor

V Bratislave postavia štyristo nových bytov

26.04.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

Holandsko-slovenská spoločnosť Dona Development plánuje na Slovensku ďalšie realitné projekty. "V Bratislave -Rači postavíme 170 bytov v jedenástich domoch. Každý dom bude mať šesť až sedem podlaží," potvrdil projektový manažér firmy Jozef Hornáček. Stavať sa začne v roku 2008, firma preinvestuje takmer 400 miliónov.
Slovenský trh má podľa predstaviteľov firmy dobré podmienky na rast. "Záujem kupcov je vysoký a stále je nedostatok bytov," konštatoval Egon Steuer, konateľ firmy a zároveň riaditeľ developmentu pre strednú a východnú Európu spoločnosti Bouwfonds Wonen, ktorá je jedným zo zakladateľov Dona Development. Zámerom spoločnosť Dona Development je postaviť na Slovensku sto bytov ročne, do roku 2009 zvýšiť tento počet na 250 bytov ročne.
Vzhľadom na potenciál slovenského realitného trhu plánuje Dona Development aj ďalšie projekty mimo Bratislavy. "Dostali sme sa do druhého kola v rámci súťaže na výstavbu bytov v Pezinku, záujem máme aj o projekt v Trnave," povedal Hornáček s tým, že pri oboch projektoch by mala firma spolupracovať s mestami.
V menej rozpracovanom štádiu sú projekty v Žiline, Banskej Bystrici a ďalšie v Bratislave, avšak o týchto projektoch nechcel Hornáček bližšie hovoriť. "Venovať by sme sa však v budúcnosti chceli predovšetkým bytovej výstavbe, a nie stavbe rodinných domov," dodal Hornáček.
Spoločnosť Dona Development vznikla v roku 2003. Spoločnosť založili s rovnakým podielom Bouwfonds Wonen a Kondor Wessels. Bouwfonds Wonen je najväčším developerom bytov v Holandsku s 33 pobočkami v Európe, ročný obrat prevyšuje dve miliardy eur.
Firma Kondor Wessels zamestnáva 16-tisíc ľudí, ročne postaví približne štyritisíc bytov a jej obrat je 3,5 miliardy eur. Súčasným projektom firmy Dona Development je Blížne Zamajerské v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves, ktorý by chcela spoločnosť ukončiť do konca budúceho roka.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
17. jún 2024 14:26