StoryEditor

PRP spustila novú pílu

22.08.2006, 00:00
Autor:
TASRTASR

Novú piliarsku prevádzku približne za 90 miliónov spustila do skúšobného režimu firma PRP Veľký Krtíš. Investícia zdvojnásobí výrobu reziva až na 150-tisíc kubíkov. "Už ideme v novej hale na tretinu výkonu, pričom technológie postupne nastavujeme a dolaďujeme," hovorí konateľ PRP Peter Božík.
Dodávateľom technológie na kompletné spracovanie guľatiny je francúzska spoločnosť MEM. Veľkokrtíšska firma ju financovala z vlastných zdrojov. Pracovisko píly vo Veľkom Krtíši sa tak zaradí k najmodernejším svojho druhu na Slovensku.
Spoločnosť plánuje v budúcom roku zrealizovať aj ďalšiu investíciu, ktorou bude vybudovanie sušičky dreva a prevádzky na výrobu paliet. "Investíciu chceme financovať z eurofondov. Náklady sú vyčíslené asi na 80 miliónov korún," pripomenul Božík.
PRP je po spoločnosti Rettenmeyer Tatra Timber Liptovský Hrádok druhým najväčším spracovateľom ihličnatého dreva na Slovensku. Firma, ktorá spravuje ešte tri dcérske spoločnosti, má ďalší závod v Lučenci. Vlani zvýšila konsolidovaný obrat o pätinu na 320 miliónov. Sama zamestnáva asi 80 pracovníkov. V celej skupine PRP ich však pracuje takmer 250.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 18:19