StoryEditor

Bauer rokuje na Gemeri

31.01.2007, 23:00
Investovať do výrobného závodu v Rimavskej Sobote plánuje nemecká spoločnosť Bauer Industrieservice. Technologická firma sa zaoberá opravami plazmových obrazoviek.

Investovať do výrobného závodu v Rimavskej Sobote plánuje nemecká spoločnosť Bauer Industrieservice. Technologická firma sa zaoberá opravami plazmových obrazoviek, výrobou komponentov do počítačových zostáv, baliacej techniky a súčiastok pre autopriemysel.
Na dvojhektárovom pozemku bývalého výrobného družstva Rimavan chce zamestnať v prvej fáze do dvesto ľudí. Prednosta mestského úradu Ladislav Kovács potvrdil, že samospráva je s investorom v kontakte od novembra a v súčasnosti posudzuje investičný zámer. Výšku investície prednosta neprezradil.
Okresný úrad práce už vybral prvých záujemcov o zamestnanie, ktorých firma začiatkom februára zaškolí v Nemecku. V okrese Rimavská Sobota je na úrade práce registrovaných vyše jedenásťtisíc nezamestnaných. Na porovnanie: toľko ich neevidujú ani všetky úrady Bratislavského kraja dohromady.
Bauer Industries by mal byť po kórejskej firme Sewon a talianskej spoločnosti Campagnaro Elettrotecnica tretím vážnym záujemcom o podnikanie v Rimavskej Sobote. Kórejčania chcú v meste vyrábať káblové zväzky pre automobilku Kia Motors a Taliani elektromotory pre bielu techniku.
Samospráva sa zatiaľ len pomaly spamätáva z fiaska s firmou Dräxlmaier, ktorá vlani preložila takmer hotový projekt do Rumunska. Verí však , že noví investori pomôžu znížiť vyše 28-percentnú regionálnu nezamestnanosť, ktorá je najvyššia na Slovensku. Spolu by mali vytvoriť viac ako tisícpäťsto pracovných miest, čo je viac, ako sľuboval Dräxlmaier.
Sewon začal podnikať na Gemeri vlani v decembri a v závode v Hnúšti už zamestnal 320 ľudí.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 19:12