StoryEditor

Spolupráca s Viedňou otázna

10.05.2007, 00:00
Autor:
SITASITA

Bratislavské letisko sa nebráni spolupráci s viedenským Schwechatom. Formu tejto spolupráce je však podľa predstaviteľov spoločnosti zatiaľ predčasné konkretizovať. Ako sa uvádza v stanovisku bratislavského letiska k informácii premiéra Roberta Fica o možnosti vytvorenia spoločného podniku s viedenským letiskom, v tejto fáze nie je isté, akú formu bude budúca spolupráca mať, musí však ísť o spoločný zámer oboch partnerov.
Letisko Bratislava pripúšťa, že jedným z riešení môže byť aj určitá právna forma spoločného podniku, ktorého cieľom by bolo zabezpečenie vybraných činností letiska. "Dôležité však je dôkladné posúdenie prínosu možnej spolupráce pre letisko Bratislava, preto nie je vzhľadom na závažnosť tejto témy najvhodnejší čas v súčasnosti hovoriť o konkrétnej podobe tejto spolupráce," uvádza sa v stanovisku spoločnosti.
Predseda vlády informoval o pokračujúcich rokovaniach s rakúskou stranou o spoločnom projekte využitia bratislavského letiska v utorok po stretnutí s rakúskym spolkovým kancelárom Alfredom Gusenbauerom, pričom ako možnú alternatívu uviedol spoločný podnik s viedenským letiskom. "Nič ešte nie je hotové, pracovné skupiny diskutujú o forme. Musíme byť presvedčení, že prípadná spolupráca s viedenským letiskom bude prospešná," povedal Fico a zdôraznil, že vláda nemieni letisko privatizovať.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 20:59