StoryEditor

Holanďania sa zaujímajú o Humenné

06.11.2006, 23:00
Autor:
TASRTASR

Holandskí investori, ktorí chcú realizovať projekt vytvorenia stredoeurópskeho parku, navštívili v uplynulých dňoch mesto Humenné. "Zaujímali sa o možnosti investovania finančných prostriedkov vo výške 80 miliónov eur. Tento projekt predpokladá päťsto pracovných miest a ďalších asi 1 500 nepriamych pracovných príležitostí," uviedol včera primátor Humenného Vladimír Kostilník. Dodal, že investori sa oboznámili s prostredím v okolí 35-tisícového mesta v Hornom Zemplíne.
Podľa Kostilníka po dohode s Holanďanmi nemôže v súčasnosti viac konkretizovať obsah projektu. "Z ich strany je požiadavka na tristo hektárov plochy, ktorú by mal tvoriť kopcový terén a rieka, samozrejme, plocha by mala byť majetkovoprávne vysporiadaná," doplnil.
Prípadná realizácia projektu pri Humennom by do značnej miery podporila nielen znižovanie nezamestnanosti, ale aj rozvoj cestového ruchu a využitia voľného času pre deti a dospelých. "Pôjde o projekt, ktorí uspokojí aj náročnejších návštevníkov," zdôraznil primátor.
Holandskí investori navštívili na Slovensku tiež tatranskú oblasť, ale i viaceré lokality v strednej Európe.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
12. máj 2024 17:43