StoryEditor

CityPark stavali bez povolenia

26.03.2007, 00:00
Autor:
SITASITA

Obchodno-spoločenské centrum CityPark v Nitre stavali nad rámec vydaného stavebného povolenia. Prišla na to stavebná inšpekcia. Spoločnosti Euro CityPark teraz hrozí pokuta do piatich miliónov korún. "Štátny stavebný dohľad sme vykonali vo februári a skonštatovali, že bol porušený stavebný zákon," povedal poverený zástupca riaditeľky Slovenskej stavebnej inšpekcie v Nitre Miloš Urcikán.
Mestský stavebný úrad následne nariadil zastaviť nepovolené práce. Ako informovala jeho vedúca Mária Jančovičová, investor už požiadal o dodatočné povolenie stavby. Ak by tak neurobil, musel by stavbu odstrániť. Povolené mal hrubé terénne úpravy. Nad rámec staval podzemné tesniace steny.
"Tieto práce boli pozastavené a hrozí nám pokuta. Termín otvorenia stavby sme definitívne posunuli z jari na leto 2008," hovorí konateľ Euro CityPark Marek Hajossy.
Medzinárodná investičná spoločnosť Euro CityPark stavia v Brezovom háji obchodno-spoločenské centrum za 1,7 miliardy korún. Na troch podlažiach poskytne 27 000 štvorcových metrov priestorov pre viac ako sto obchodov, kaviarní a reštaurácií. O športové vyžitie sa postará detské ihrisko, bowling, fitnescentrum, basketbalové a volejbalové ihriská, plocha na hru pétanque, U-rampa, lezecká stena a klzisko. Exteriérové športoviská zaberú plochu 7 500 štvorcových metrov. CityPark chce do Nitry pritiahnuť renomované medzinárodné značky. Medzi najväčších nájomcov bude patriť módny reťazec C&A. V súčasnosti je obsadených takmer 50 percent celkovej prenajímateľnej plochy.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 13:38