StoryEditor

U.S. Steel chystá rošády vo vedení

28.02.2008, 23:00
Najväčší súkromný zamestnávateľ na Slovensku mení vedenie. Generálny riaditeľ americkej United States Steel Corporation John P. Surma oznámil, že oceliarne U.S. Steel Košice povedie nový prezident.

Fabrike na východe Slovenska so 16-tisíc zamestnancami bude šéfovať George F. Babcoke, ktorý doteraz dozeral na závody koncernu v Severnej Amerike. Spolu so Slovenskom preberie Babcoke zodpovednosť aj za celú európsku divíziu amerického koncernu, ktorá okrem U.S. Steelu Košice zahŕňa aj U.S. Steel Serbia.

Babcoke v kresle šéfa košických oceliarní vystrieda iného Američana. David H. Lohr sa takmer po troch rokoch sťahuje naspäť do Pittsburghu do funkcie senior viceprezidenta pre prevádzky v Severnej Amerike. Pod jeho vedením U.S. Steel Košice dokončili veľkú pozinkovaciu linku, ktorá fabriku predurčila k úlohe dodávateľa automobiliek. Oceliarne za Lohrovej éry tiež vytrvalo bojovali so snahou Európskej komisie prideliť Slovensku nižšiu národnú kvótu, ako zodpovedá našej hospodárskej konjunktúre.

Na nového prezidenta košických hút čaká stavanie novej elektrárne. U.S. Steel Košice sa na nej dohodol s českou energetickou spoločnosť ČEZ. Očakávaný inštalovaný výkon elektrárne v areáli oceliarní by mal dosiahnuť 400 megawattov.

Kým v Košiciach sa striedajú americkí manažéri, do užšieho vedenia korporácie smeruje Slovák. Anton Lukáč bude od zajtra viceprezidentom pre inžiniering a technológie. Na tejto pozícii nahradí Anthonyho R. Bridgea, ktorý bol vymenovaný do novej pozície viceprezidenta pre prevádzku.

Lukáč, ktorý začal svoju kariéru v roku 1982 vo vtedajších Východoslovenských železiarňach ako technik a v súčasnosti pôsobí ako generálny manažér fabriky Mon Walley Works v pennsylvánskom Braddocku, bude v novej funkcii zodpovedný predovšetkým za výskumné a vývojové aktivity vo Výskumnom a technologickom centre v meste Munhall, v Automotive centre v meste Troy a aj vo výskumných prevádzkach v Košiciach.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 18:30