StoryEditor

China Mobile možno zlomí rekord

19.06.2007, 00:00
Autor:
SITASITA

Najväčší mobilný operátor na svete China Mobile plánuje na šanghajskej burze začiatkom budúceho mesiaca mnohomiliardový predaj akcií. Nemenovaný bankový zdroj informoval, že pôjde o najväčšiu prvotnú verejnú ponuku akcií na domácom čínskom trhu, ktorá prevýši aj prvotnú ponuku akcií banky Industrial & Commercial Bank of China z minulého roka. Tá dosiahla hodnotu 46,6 miliardy čínskych jüanov (v prepočte 154,3 miliardy korún).
Audítorská spoločnosť KPMG vypracovala pre China Mobile audítorskú správu, ktorú už spolu s ďalšími dôležitými dokladmi predložila regulačnému úradu v Pekingu na zhodnotenie. "Všetky kľúčové dokumenty sú už pripravené. Čas spustenia verejnej ponuky akcií závisí od Pekingu, spoločnosť však s ňou definitívne počíta začiatkom júla," dodal zdroj. Hongkonské noviny Apple Daily citujúc nemenovaný zdroj informovali, že hodnota prvotnej verejnej ponuky môže vzrásť až na 80 miliárd jüanov.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
28. apríl 2024 04:28