StoryEditor

Asseco chce burzové repete

13.02.2008, 23:00

Systémový integrátor a dodávateľ IT riešení Asseco Slovakia pripravuje novú emisiu svojich akcií na varšavskej burze s možnosťou kótovania aj na iných trhoch. "Získame tak dodatočné peniaze na pokračujúci extenzívny rozvoj spoločnosti formou akvizícií a budovania ďalších národných pilierov," uviedla spoločnosť po skončení valného zhromaždenia jej akcionárov.
Prvú emisiu 360-tisíc akcií Asseco na varšavskej burze umiestnilo v októbri 2006 pri cene 250 zlotých za kus. Už počas prvého dňa dopyt investorov po akciách slovenskej firmy, do ktorej portfólia patrí Slovanet, prevýšil ponuku osemnásťnásobne, čo vyhnalo cenu k 300 zlotým. Včera stála jedna akcia Asseca Slovakia 378 zlotých, a trh tak celú firmu ohodnotil na 136 miliónov zlotých, čiže asi 1,26 miliardy korún.
Akcionári Asseca Slovakia sa navyše v utorok dohodli na zvýšení základného imania. Spoločnosť vydá 196-tisíc kmeňových akcií, ktoré získa Asseco Poland výmenou za akcie českej firmy Asseco Czech Republic. Slovenská spoločnosť sa tak stane stopercentným akcionárom českej divízie a vplyv poľskej firmy na Slovensku stúpne. Základné imanie Asseca Slovakia vzrastie z 1,58 na 1,78 milióna korún. Ovládnutie Asseca Czech Republic je pre slovenskú firmu zaujímavé najmä vďaka jeho majoritným podielom v spoločnostiach Berit a LCS International.
Asseco Slovakia je systémovým integrátorom a dodávateľom IT riešení, technológií a služieb pre finančné inštitúcie, štátny sektor a firmy. Portfólio spoločnosti tvoria bankové a poistné informačné systémy, informačné systémy pre stavebné sporiteľne, systémy pre platobné karty, informačné systémy pre zdravotníctvo, DWH a BI riešenia, e-commerce, výkazníctvo a riešenia šité na mieru.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 10:38