StoryEditor

Continental uvažuje o zatváraní závodov

01.01.2008, 23:00

Nemecký výrobca pneumatík a autosúčiastok Continental po prevzatí divízie VDO od koncernu Siemens začal uvažovať o znížení počtu svojich závodov. Má ich viac ako dvesto, vyrába aj na Slovensku. V Púchove a vo Zvolene patrí k najväčším zamestnávateľom. Ktoré závody zavrie, koncern neoznámil. Jedno je však isté, Continental chce dosiahnuť väčší objem produkcie v Ázii.
Nemecký denník Die Welt uviedol, že vedenie Continentalu teraz analyzuje, koľko prevádzok po prevzatí autokomponentov VDO vlastne bude potrebovať v blízkej i vzdialenejšej budúcnosti. Uviedol to samotný šéf koncernu Manfred Wennemer. Podiel ázijského podnikania v oblasti autosúčiastok by mal vzrásť na 30 percent a v celom koncerne na 20 až 25 percent. Teraz je asi 10-percentný.
Wennemer sa domnieva, že v produkcii pneumatík je tohtoročná sezóna zatiaľ málo priaznivá. Väčšina z nich sa nachádza ešte v skladoch obchodníkov. Podľa neho sa už o túto sezónu netreba obávať, vrásky na čele však vyvoláva sezóna, ktorá ešte len príde. Problémy sú spojené najmä s trhmi, na ktorých dominuje dolár. Podľa neho však ceny pneumatík vzrastú v prvom štvrťroku aj na európskom trhu.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 11:54