StoryEditor

Campagnaro spustí výrobu do konca roka

04.10.2007, 00:00
Autor:
TASRTASR

Ešte do konca tohto roka by mala v objekte bývalej tabakovej továrne v Rimavskej Sobote spustiť výrobu talianska spoločnosť Campagnaro Electrotecnica.
"Spoločnosť mala začať vyrábať približne s 80 ľuďmi už v októbri," povedal prednosta Mestského úradu v Rimavskej Sobote Ladislav Kovács. Proces sa však oddialil kvôli získaniu potrebných povolení. Firma navyše stále pracuje na úpravách budúceho výrobného areálu. "Podľa informácií konateľa firmy by sa však malo asi s 30 ľuďmi začať vyrábať ešte do konca tohto roka," uviedol prednosta. Zamestnanosť by po plnom nábehu výroby mala dosiahnuť až 200 pracovníkov. Talianska firma tam bude vyrábať elektrokomponenty pre bielu techniku značiek Siemens, Emerson a Whirlpool.
O objekt bývalých vinárskych závodov a priľahlé pozemky prejavil záujem výrobca komponentov počítačových zostáv a plazmových obrazoviek spoločnosť IT Res, ktorá je dcérou nemeckej firmy Bauer Industrieservice. Spoločnosť už síce má prenajaté priestory bývalého Výrobného družstva Rimavan, kde zamestnáva asi 20 ľudí, chcela by však vybudovať nový závod.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 15:17