StoryEditor

Do Bratislavy mieri Prvá česko-ruská banka

03.12.2007, 23:00
Autor:
TASRTASR

Medzinárodná Prvá česko-ruská banka včera oznámila, že rozvoj podnikania na Slovensku považuje za jeden z prioritných smerov stratégie. Prvým krokom by malo byť otvorenie jej zastúpenia v Bratislave. Včera to vyhlásila zástupkyňa predstavenstva banky Oľga Arsenťjevová pri príležitosti začatia slovensko-českého turné Divadla Olega Tabakova, ktoré banka sponzoruje.
Prvá česko-ruská banka je na 47. mieste v ratingu 200 najväčších ruských bánk z hľadiska výšky kapitálu. Predstavuje to 164,2 milióna eur, čo je v prepočte asi 5,45 miliardy korún. K 1. novembru tohto roku aktíva banky predstavovali 512 miliónov eur.
Banka sa aktívne podieľa na rozvoji zahraničnoobchodných vzťahov medzi Ruskom a krajinami strednej a východnej Európy, okrem iných aj so Slovenskom a Českom, a poskytuje exportné a importné finančné služby pre spoločné podniky. Okrem toho sa banka v budúcnosti plánuje sústrediť na konzultačné služby pre malé a stredné podniky.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 18:09