StoryEditor

Bekaert rastie a obzerá sa po zamestnancoch

13.09.2007, 00:00
Autor:
TASRTASR

Vyše sto nových pracovných miest plánuje vytvoriť do konca tohto roka spoločnosť Bekaert Hlohovec. Tá v súčasnosti zamestnáva okolo 1 100 ľudí a podľa riaditeľa podniku Miloša Čeretku sa v dohľadnom čase stane najväčším zamestnávateľom v regióne.
Zvyšovanie počtu pracovníkov súvisí s rozširovaním výrobných kapacít závodu. Firma ponúka miesta pre ťahačov drôtov, operátorov k výrobným linkám i ďalšie robotnícke profesie najmä strojárskeho zamerania. Personalisti firmy charakterizujú súčasnú situáciu so získavaním zamestnancov ako špecifickú a diametrálne odlišnú od minulosti, čo súvisí s príchodom veľkých investorov do regiónu Trnava a Nitra.
Bekaert je svetovým lídrom vo výrobe drôtu a kordu. So sídlom v Európe a centrálou v Belgicku spoločnosť generuje ročný predaj vo výške 3,2 miliardy eur. Zamestnáva 18 500 ľudí v 120 krajinách sveta. Na Slovensku pôsobí od roku 2000, keď v Sládkovičove vybudovala závod na zelenej lúke. V roku 2003 sa stal Bekaert vlastníkom bývalej Drôtovne Hlohovec, ktorú kúpil od spoločností Penta a V-Invest.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
03. máj 2024 01:18