StoryEditor

Čínsky Brilliance mieri do Česka

19.10.2007, 00:00
Autor:
ČTKČTK

Približne v marci budúceho roku sa začnú na českom trhu predávať automobily čínskej značky Brilliance. Firmu bude na českom trhu zastupovať skupina Antonína Charouza, ktorá počíta s ponukou najmenej troch modelov. Na pražskej výstave Autoshow to včera oznámili zástupcovia spoločnosti Charouz Motor.
Na výstave už bolo možné vidieť prvý model sedan BS4 vybavený benzínovým motorom Mitsubishi s obsahom 1,8 litra a výkonom 136 alebo 170 koní. Auto vybavené v základnej verzii ABS, manuálnou klimatizáciou a čelnými aj bočnými airbagmi, je 4,65 metra dlhé a do kufra sa zmestí 430 litrov batožiny. Cena by sa podľa prvých odhadov mala pohybovať okolo 400-tisíc českých korún (v prepočte 489-tisíc korún). Napríklad cena Škody Octavia sa začína od 424 900 českých korún, ale s motorom s obsahom 1,4 litra. Škoda meria 4,57 metra a má batožinový priestor 560 litrov.
Čínsky výrobca by mal dodávať na český trh väčšiu limuzínu BS6 a športový hatchback. Brilliance, ktorý okrem iného montuje vozidlá BMW pre čínsky trh, pritom nejde cestou kopírovania vozidiel iných renomovaných značiek, ale stavila na pôvodný dizajn, ktorý pre BS4 navrhol taliansky Pininfarina.
O dovoze čínskych vozidiel Brilliance a ďalších značiek uvažoval pred dvoma rokmi aj najväčší český autobazár AAA Auto. Nakoniec kvôli nízkej kvalite áut od zámerov odstúpil.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 22:37