StoryEditor

CTP Invest chce stavať pri Žiline

09.07.2007, 00:00
Autor:
TASRTASR

Holandský developer CTP Invest vybuduje v priemyselnom parku v Dolnom Hričove centrum s kancelárskymi, logistickými a obchodnými priestormi. Investícia vytvorí takmer tritisíc nových pracovných miest.
Podľa starostu Dolného Hričova Vladimíra Sadloňa pripravujú pre priemyselný park územné konanie a následne aj stavebné povolenie. "Pripravujeme aj infraštruktúru parku a počítam, že na jeseň tohto roka sa môže začať stavať. Celková rozloha priemyselného parku je asi 36 hektárov," tvrdí Sadloň.
Dolný Hričov je v blízkosti automobilky Kia Motors Slovakia a má dobré cestné spojenie na závod Hyundai v Nošoviciach pri Ostrave.
CTP Invest pôsobí v Česku od polovice 90. rokov. Prevádzkuje tam 22 priemyselných parkov, vlastní asi 100 budov a pozemkov za viac ako miliardu eur, čo je pri súčasnom kurze približne 33 a pol miliardy korún. V tomto roku plánuje v Česku investovať asi 1 a pol miliardy korún.
S investíciami na Slovensku má spoločnosť už skúsenosti. Firma plánuje investovať aj do vybudovania priemyselnej zóny v Prešove. Holandská spoločnosť to oznámila koncom januára a špecifikovala, že budovať by sa mohlo v lokalite Grófske. V prešovskej multifunkčnej priemyselnej zóne by firma mala vybudovať kancelárske, skladové, výrobné, logistické a obchodné priestory, ktoré bude prenajímať menším firmám. Podľa odhadov by v novej priemyselnej zóne mohlo nájsť prácu viac ako 2 500 ľudí.
Záujem predstavitelia spoločnosti predbežne prejavili aj o Nitru. Viacero logistických, administratívnych a obchodných parkov už firma postavila v Česku.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
28. apríl 2024 16:55