StoryEditor

Roche narástol zisk o štvrtinu

30.01.2008, 23:00

Šéfom farmaceutickej spoločnosti Roche sa od začiatku marca tohto roka stane Severin Schwan, doterajší vedúci divízie diagnostiky. Švajčiarska firma Roche zaznamenala v minulom roku 25-percentný nárast celkového čistého zisku na 11,4 miliardy švajčiarskych frankov, okolo 237 miliárd korún. Celkové tržby najväčšej európskej farmaceutickej firmy z hľadiska trhovej kapitalizácie stúpli o 10 percent na 46,1 miliardy švajčiarskych frankov (960 miliárd korún), čo bolo v súlade s prognózami. Tržby za lieky z toho predstavovali 36,8 miliardy švajčiarskych frankov, 767 miliárd korún.
Priaznivý hospodársky výsledok dosiahla spoločnosť v dôsledku svojho portfólia liekov proti rakovine. Roche navrhla z minuloročného zisku vyplatiť svojim akcionárom dividendy vo výške 4,6 švajčiarskych frankov na akciu. Švajčiarska firma plánuje začať fázu testovania lieku na zníženie cholesterolu, a týmto spôsobom konkurovať svojmu americkému rivalovi Merck & Co, ktorý je v súčasnosti v rovnakej fáze vývoja podobného lieku.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 04:58