StoryEditor

Technogym chce druhú halu

02.10.2007, 00:00
Autor:
TASRTASR

Približne tristo ľudí nájde prácu v novom výrobnom závode talianskej spoločnosti Technogym, ktorého výstavba sa rozbehla v týchto dňoch v Malom Krtíši. Svetoznámy výrobca zariadení do fitnescentier, ktorý už takmer dva roky prevádzkuje v obci jeden závod, investuje do výstavby nového závodu asi 300 miliónov.
"Prevádzkovateľom nového závodu by mala byť dcérska firma Sobeat," povedal starosta obce Viliam Bayer. Okrem výroby samotných posilňovacích zariadení bude v novej hale aj priestor pre sklady a logistiku. Výstavbu výrobnej haly by mali ukončiť asi budúci rok v auguste.
Firma sa rozhodla rozšíriť závod o ďalšiu halu na základe dobrých skúseností s doterajším pôsobením na Slovensku, ako aj so stále sa zvyšujúcim dopytom po jej výrobkoch. Technogym skolaudoval prvú výrobnú halu vlani na jar. Do stavby investoval približne 200 miliónov korún. Vyrába v nej novú líniu produktov Element, ktorá je určená na posilňovanie svalov. Vlani ich vyrobili asi desaťtisíc. Tento rok chcú však výrobu zdvojnásobiť. Firma v prvom závode zamestnáva 80 ľudí.
Športové zariadenia Technogym vyvážajú najmä na zahraničné trhy. Ich odberateľmi sú obchodné spoločnosti vo viac ako 70 krajinách sveta. Spoločnosť je výhradným dodávateľom zariadení pre športoviská svetových olympiád.
Podľa Bayera o pozemky neďaleko Technogymu prejavila záujem aj ďalšia talianska spoločnosť, ktorá vyrába elektromotory. Jej dcérska spoločnosť Sysme Slovakia už s majiteľmi pozemkov rokuje o ich kúpe. Sysme by mali v Malom Krtíši zamestnať ďalších asi 140 ľudí.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
28. apríl 2024 13:13