StoryEditor

Euroveu postavia Zipp a PORR

23.08.2007, 00:00

Stavebné spoločnosti Zipp a PORR získali na Slovensku multimiliardový kontrakt. Pre developerskú spoločnosť Ballymore Properties postavia veľkú časť komplexu Eurovea International Trade Center známeho tiež ako zóna Pribinova v Bratislave. Realitný projekt Eurovea na ľavom brehu Dunaja v blízkosti novej budovy Slovenského národného divadla sa má stať novou hlavnou triedou Bratislavy.
O prenájom obchodných prevádzok a priestorov pre zábavu a voľný čas s plochou 60 tisíc metrov štvorcových s najvyšším štandardom majú podľa informácií spoločnosti záujem najmä renomované medzinárodné značky.
Objem stavebných prác, ktoré by sa mali rozbehnúť o niekoľko dní, presiahne 300 miliónov eur, čo je zhruba 10,14 miliardy korún. Megaprojekt bude spolu s trojposchodovou podzemnou garážou rozdelený na 10 stavebných častí a popri 239 bytoch a kancelárskych priestoroch (30 000 m2) obsahuje veľké nákupné stredisko (70 000 m2), kinocentrum s 9 sálami a päťhviezdičkový hotel hotelovej siete Sheraton.
Eurovea bude po dokončení tvoriť samostatnú mestskú časť na okraji historického centra Bratislavy smerom k nákladnému prístavu. Stavať sa bude 28 mesiacov.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
08. máj 2024 12:13