StoryEditor

SES Tlmače chcú o pätinu zvýšiť mzdy

04.02.2008, 23:00

Spoločnosť Slovenské energetické strojárne Tlmače (SES Tlmače) plánuje v tomto roku medziročne zvýšiť mzdu pre svojich zamestnancov o 20 percent. Ako uviedla spoločnosť SES Tlmače, priemerná mzda sa tak zvýši zo súčasných 24 629 korún na 29 500 korún. Firma plánuje v tomto roku zvýšiť aj počet pracovných miest vo svojich prevádzkach v Tlmačoch a v Želiezovciach, a to o viac ako 350. "V novembri minulého roka sme obnovili svoju výrobnú prevádzku v Želiezovciach, v ktorej ku koncu roka pracovalo 80 pracovníkov. V tomto roku chceme doplniť stav na 200 ľudí," doplnil generálny riaditeľ SES Tlmače Martin Paštika. Podľa neho by tak mala spoločnosť ku koncu tohto roka zamestnávať viac ako 2 300 pracovníkov.
"Rok 2008 bude rokom rozvoja a zvýšenia ziskovosti," komentoval plány spoločnosti na tento rok Paštika. SES Tlmače v roku 2007 podpísali významné kontrakty v Južnej Amerike pre čílske elektrárenské spoločnosti Colbun a Endesa. Podnik získal tiež kontrakt v Nemecku, kam dodajú tri kotly na spaľovanie komunálneho odpadu vo fluidnej vrstve pre spaľovňu odpadov vo Frankfurte nad Mohanom. Ďalšie uplatnenie očakáva firma na trhoch v Maďarsku, Brazílii, Čile, Turecku a v Českej republike. Firma sa v súčasnosti v medzinárodnom tendri uchádza aj o výstavbušiestich blokov vietnamskej tepelnej elektrárne Duyen Hai - Tra Vinh. Do projektu plánujú strojárne vstúpiť v konzorciu s českými podnikmi Škoda Praha a Škoda Power.
Podľa generálneho riaditeľa strojární Martina Paštiku patria ázijské trhy z hľadiska energetiky k najdynamickejšie sa rozvíjajúcim regiónom vo svete.
Akciová spoločnosť SES Tlmače vyrába a dodáva parné kotly na spaľovanie uhlia, oleja, plynu a biomasy a ďalšie zariadenia. Spoločnosť zabezpečuje komplexný systém služieb v energetike, a to vývoj, projektovanie, výrobu, montáž, uvedenie do prevádzky, zaškolenie obsluhy a servis. Od augusta 2006 získala majoritný podiel v podniku SES Tlmače spoločnosť Segfield Investments, ktorá patrí do skupiny J&T Finance Group.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 15:07