StoryEditor

Postavia nákupné centrum Laugaricio

27.08.2007, 00:00
Autor:
SITASITA

V Trenčíne vznikne na 17 hektároch nové nákupné centrum Laugaricio za 2,8 miliardy korún. Investor Trenčín Retail Park, ktorého 90-percentným akcionárom je v Holandsku registrovaný Czech and Slovak Property Fund (CSPF), plánuje v dvoch fázach vybudovať 67-tisíc štvorcových metrov predajnej plochy. Investičným poradcom fondu je Czech and Slovak Investment Advisors (CSIA). Ako informuje investičná manažérka CSIA Katarina Lindbergh, územné rozhodnutie získali v júni. "Stavebné povolenie očakávame na konci roka s následným začiatkom stavby. Otvorenie prvej fázy plánujeme na december 2008. Druhá fáza bude realizovaná podľa situácie na trhu s 12- až 24-mesačným posunom," tvrdí.
Projekt pozostáva z jednopodlažnej nákupnej galérie s druhým podlažím nad hlavným vchodom a ďalších menších a väčších "boxov". Návštevníci v centre nájdu super- alebo hypermarket, obchody aj fitnes. Investor aktívne rokuje aj so značkami, ktoré prišli na Slovensko len nedávno. Historický názov projektu Laugaricio však architektúru neovplyvňuje.
Centrum vznikne v južnej časti Trenčína na výpadovke na Bánovce nad Bebravou. Realitný fond CSPF investuje predovšetkým v Prahe alebo Bratislave. Do Trenčína podľa Lindbergh mieri, pretože je ideálnym miestom na obsluhu Trenčianskeho regiónu aj hornej Nitry. V spádovej oblasti a v jeho okolí 30 minút od Trenčína žije 240-tisíc ľudí.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 10:40