StoryEditor

Volkswagen Slovakia začne s Octaviou

19.11.2007, 23:00
"Keďže ide o výrobu úplne nového vozidla, budeme musieť vykonať všetky úkony súvisiace s jeho výrobou, či už ide o montážnu halu alebo lakovňu," hovorí Andreas Tostmann, predseda Predstavenstva Volkswagenu Slovakia.

Už dlhší čas očakávaná výroba Škody Octavia sa začne v bratislavskom závode v priebehu prvého štvrťroka 2008. "Keďže ide o výrobu úplne nového vozidla, budeme musieť vykonať všetky úkony súvisiace s jeho výrobou, či už ide o montážnu halu alebo lakovňu," hovorí Andreas Tostmann, predseda Predstavenstva Volkswagenu Slovakia. Karosérie Octavie budú prichádzať do bratislavského závodu z Česka.
Presun výroby z Volkswagenu Polo na Škodu Octaviu si nevyžiada znižovanie stavu zamestnancov. "Keďže ide o zmenu výrobného produktu, našich zamestnancov vrátane preškolenia plynule presunieme na výrobu Octavie alebo v rámci nášho závodu," hovorí Jaroslav Holeček, člen predstavenstva bratislavského závodu pre personálnu oblasť.
Octavia sa bude v Bratislave vyrábať v plnej palete výbavy, vo verzii sedan. "Čo sa týka motorizácie, nemáme obmedzenie. Nábehová motorizácia bude 1,9/77kW TDI," spresňuje Tostmann. Výroba Škody Octavie bola do Devínskej Novej Vsi umiestnená pre veľký dopyt, plynulý presun jej výroby umožňuje vysoká flexibilita bratislavského závodu automobilky.
Koľko kusov áut Škoda Octavia opustí v budúcom roku závod automobilky, nemecký koncern ani jeho bratislavská dcéra neinformovali. Rovnako zatiaľ nie je známe, ako sa zaradenie nového modelu do produkcie závodu Volkswagenu premietne na jeho celkových tržbách. Podľa posledných odhadov by mal Volkswagen v Bratislave v tomto roku vyrobiť okolo 238-tisíc kusov áut, koľko to bude v budúcom roku, nevedno.
Volkswagen Slovakia vznikol ako spoločný projekt Bratislavských automobilových závodov a nemeckého automobilového výrobcu Volkswagen v roku 1991. Je výrobno-montážnym podnikom, ktorý vo svojich závodoch v Bratislave a Martine vyrába osobné vozidlá, dielce pre prevodovky, ako i samotné prevodovky. Už v roku 1991 sa začala výroba Volkswagenu Passat Variant. V súčasnosti je spoločnosť jedným z najväčších zahraničných zamestnávateľov na Slovensku a kompletne vyrába tri typy vozidiel pre dve koncernové značky Volkswagenu - Audi Q7, Volkswagen Touareg, Volkswagen Polo.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
04. máj 2024 07:01