StoryEditor

Slovák, ktorý dáva prácu tisícom ľudí v Číne

26.10.2009, 23:00
Autor:
(ab)(ab)

S podnikaním začal ešte na vysokej škole pred nežnou revolúciou, dnes má množstvo podnikateľských aktivít vo veľkej časti Ázie. Len v Číne zamestnáva tisíce ľudí. Košičan Igor Kolla šéfuje firme Antik, ktorá vyrába najmodernejšie komunikačné prostriedky. Jeho továreň v Kantone chrlí ročne desaťtisíce televíznych set-top boxov, ktoré patria vo svojej kategórii medzi svetovú špičku. "Sme s nimi globálne konkurencieschopní a je o ne veľký záujem," zdôrazňuje Kolla.

Začiatky jeho podnikania v Číne, kam odišiel pred piatimi rokmi, pritom neboli vôbec jednoduché. "Sadol som na lietadlo a odletel do Hongkongu s myšlienkou dopracovať sa k lacným a kvalitným komponentom." Dnes okrem znalostí podmienok podnikania v Číne ovláda aktívne čínštinu. "Rýchlo som pochopil, že byť odkázaný na tlmočníka a neovládať jazyk, kultúru a miestne zvyklosti, je pre biznis v tejto krajine veľký hendikep," hovorí.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
16. apríl 2024 06:46