StoryEditor

Dánska firma hlási koniec krízy. Slováci dostanú prácu.

10.01.2010, 23:00
Autor:
(ab)(ab)

Dráma s rukopisom krízy s predbežne šťastným koncom pre Slovensko. Doslova tak vyzerá príbeh dánskej nábytkárskej spoločnosti Blika, ktorá kvôli recesii prepustila v Trebišove desiatky ľudí a teraz sa chystá opätovne prácu dávať. "Tento rok očakávame päťdesiatpercentný nárast predaja v porovnaní s vlaňajškom, pričom do troch rokov by sa mala výroba zdvojnásobiť,“ informoval HN riaditeľ spoločnosti Ole Kaack.

Firma, ktorá pôsobí viac ako tri roky v priemyselnom parku v Trebišove, chce do dvoch rokov zvýšiť zamestnanosť na dvojnásobok, teda približne stodvadsať ľudí. Pôvodne musela prepustiť dve tretiny zo 160 zamestnancov. Dnes Blika očakáva, že práve Slovensko by malo byť odrazovým mostíkom na ďalšie stredo- a východoeurópske trhy.

Blika je vedúcim európskym producentom zariadení pre inteligentné skladovanie, vyrába najmä dielenský nábytok a šatňové skrinky.

Dáni dokonca presťahovali z rodného Esbjergu na východ Slovenska celú centrálu. Zabrzdiť investície by však mohli nejasnosti okolo priemyselného parku, o ktorý sa súdi mesto s prenajímateľom.

Prečítajte si aj:
Blika naberá druhý dych. Prijme ľudí

Dánsky výrobca nábytku Blika, ktorý u nás kvôli kríze prepustil dve tretiny z vyše 160 zamestnancov, naberá druhý dych. Firma, ktorá pôsobí viac ako tri roky v priemyselnom parku v Trebišove, chystá rast produkcie. Sprevádzať by ho mali nové pracovné miesta a investície.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 05:10