StoryEditor

Nové korzo oživí Tatranskú Lomnicu

21.07.2010, 00:00

Lomnické korzo, investičný projekt finančnej skupiny J&T a jej partnerov v Tatranskej Lomnici, sa začne stavať do konca roka. Investíciu za viac ako 50 miliónov eur, ktorá vytvorí okolo 150 pracovných miest, zastrešuje spoločnosť Tatry Mountain Resorts (TMR). Investícia obsahuje dvadsaťdeväť projektov, ktoré sa budú dokončovať a predávať po etapách v nasledujúcich piatich rokoch.

Rozbiehajú predaj
"Vyberáme dodávateľa na infraštruktúru a pripravujeme ponukové materiály pre záujemcov o kúpu prvých projektov. Tento rok by sme ich chceli predať osem," vysvetľuje Bohuš Hlavatý, predseda Predstavenstva TMR. Firma podľa neho už eviduje prvých vážnych záujemcov. V ponuke budú pre nich postupne stravovacie a ubytovacie zariadenia, obchody, kancelárie, objekty pre kultúrne či spoločenské vyžitie, ski centrum, športoviská i akási zlatá ulička s barmi, kaviarničkami a cukrárňami. Korzo vyrastie po oboch stranách prirodzeného koridoru, ktorý spája železničnú a autobusovú stanicu s lanovkou. Na ploche päťdesiatich štyroch hektárov sa počíta s modernizáciou j hotelov, ale i s výstavbou apartmánového bývania, podzemných garáží a kaplnky.

Vzorom je Zakopané
Rekonštruovať sa bude hotel Horec, Slovakia a penzión Volga. V ponuke by malo pribudnúť viac ako 500 parkovacích miest, 1 200 miest v gastrozariadeniach a takmer 1 000 lôžok. V prvej etape sa postavia komunikácie a inžinierske siete, v druhej ski centrum a v tretej samotné jadro korza. Ochranári mali k projektu pripomienky, pretože čiastočne zasahuje do územia európskeho významu. "Všetky strety sa vyriešili a projekt je zladený i s novým územným plánom," dodáva Hlavatý. Korzo vítajú miestni podnikatelia. "Z hľadiska cestovného ruchu je myšlienka centra správna. Krupowki v Zakopanom to však nebudú, lebo tá ulica má nenapodobiteľnú atmosféru," myslí si Peter Chudý, výkonný riaditeľ tatranského združenia turizmu.
Alexander Buzinkay

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
16. apríl 2024 12:41